A kőzetgyapot szigetelés

Ha szeretnék pénzt és energiát spórolni, akkor a lehető legjobb megoldás a ház, épület szigetelése, akár utólagosan beépítve is.

A kisebb sűrűségű kőzetgyapot szigetelés főként födém, álmennyezet, válaszfal és magastető szigetelésre alkalmas, hiszen ezeken a helyeken tudja legjobban kifejteni hatását, míg a nagy sűrűségüt már alkalmazhatjuk lapostető, padló vagy akár homlokzati szigetelésre is.

A kőzetgyapot hidrofób anyag, azaz teljes mértékben taszítja a vizet, semmilyen nedvességet sem szívnak fel, tartanak meg. Ennek a remek tulajdonságának köszönhetően tökéletes vízszigetelésre is. Tűzvédelmi besorolása alapján az A1-es kategóriába tartozik a kőzetgyapot, ami azt jelenti, hogy nem éghető anyag, így meggátolja egy esetleges tűz esetén, a lángok továbbterjedését.

A szigetelőanyag nem káros az egészségre, környezetre, valamint a rovarok, kisebb rágcsálók sem fészkelik be magukat a szigetelésbe, így nem tesznek benne kárt. A felsoroltak mellett remek páraáteresztő képességgel is rendelkezik, így nem telepednek meg benne a baktériumok és nem alakul ki penészesedés.

Az egyik legkönnyebben megmunkálható szigetelő anyag a kőzetgyapot, hiszen nincs szükség speciális szerszámokra vagy külön szaktudásra a beépítéséhez, így akár saját magunk is elvégezhetjük a feladatot.