A polisztirol hablemez

A polisztirol hablemezek felhasználásnak igen széles köre van, azonban az egyik "legújabb" megoldás, hogy hőszigetelésként alkalmazzák. Korábban csak kiegészítő, esetleg helyettesítő anyagként ismerték el a polisztirol lemezeket, azonban mára egyre nagyobb területeken fedezik fel sokoldalúságát.

A polisztirol lemezek egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon gazdaságos, költségkímélő, azonban hatékony és eredményes megoldásokat nyújtanak. Ennek köszönhetően a polisztirol hőszigetelő rendszerek az egyik legkedveltebb és legelterjedtebb szigetelő rendszerek közé tartoznak. A könnyű beépíthetőség (akár utólagos védelemként is) és az effektív eredmények garantálják a polisztirolnak ezt a kitüntetett figyelmet.

Sokszínűségének köszönhetően több módon is alkalmazhatjuk a polisztirol hablemezeket hőszigetelésként. Használhatjuk homlokzati, lépésálló vagy éppen válaszfal-tetőtér szigetelésként is. Remek tulajdonságaiknak köszönhetően nem csak energiát, de pénzt is megspórolhatunk.

Az otthonainknak és az épületeknek nagyon fontos tulajdonsága, hogy ellenállóak legyenek az időjárás viszontagságaival szemben. A hőingadozás nem csak szervezetünkre, hanem az épületek szerkezetére is káros hatással lehet: meggyengíthetik és akár életveszélyessé is tehetik azt. A polisztirol hablemezek azonban elősegítik, hogy az adott ingatlanban folyamatosan kellemes, optimális legyen az idő. Ennek köszönhetően nyáron nem engedi be és tartja bent a meleg, forró levegőt, míg télen kint tartja a hideget. Emellett a polisztirol hangszigetelésre is tökéletesen alkalmas.

A kiváló tulajdonságoknak köszönhetően tehát érdemes polisztirol alapú szigetelő rendszert választani. Ezek a rendszerek nagyon gyorsan és könnyen felhasználhatóak és szinte azonnali eredményt garantálnak. Egyszerű beépíthetőségüknek köszönhetően, akár mi magunk (szakember segítsége nélkül) is elvégezhetjük a szigetelést.