Díszvakolat

A legtöbb embernek a (dísz)vakolat szó hallatán csak színes, tarka épületek jutnak eszükbe, azonban a vakolat sokkal több, mint egy egyszerű "díszítőelem".

A díszvakolatok rengeteg, remek tulajdonsággal rendelkeznek. Azon felül, hogy alkalmasak hő- és hangszigetelésre is, páraáteresztőek, valamint képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak is. A vakolat, az épület első "védelmi" rendszere, ezért is fontos, hogy ellenálljon a különböző csapadék fajtákkal és a nagy meleggel szemben. Ez a tulajdonsága nagyon fontos, hiszen ez megakadályozhatja, hogy bármilyen káros hatás érje  az épület (fal)szerkezetét. Páraáteresztő képességének köszönhetően pedig, a falak lélegezni tudnak, így ez meggátolja, hogy penészesedés vagy gombásodás lépjen fel.

Sokan nem is gondolnák, hogy a díszvakolatok alkalmasak hő- és hangszigetelésre is. Azonban ennek a kiváló tulajdonságának köszönhetően nyáron az épületek nem engedik be és nem tartják meg a meleg levegőt, míg a hűvös, téli időben pedig kint tartják a hideg levegőt. A kellemetlen hőmérséklet ingadozás nem csak a szervezetünkre, hanem az épület szerkezetére is káros hatással lehetnek. A díszvakolat használatával azonban ezt kiküszöbölhetjük és még energiát és pénzt is megspórolhatunk közben.

A díszvakolat kitünő jellemzői mellett a könnyű felhasználási mód és a gyors munkavégzés is garantált. A nagy színválasztéknak köszönhetően pedig igazán egyedi és különleges megoldásokat hozhatunk létre, így egyénivé és igényeinknek, stílusunknak megfelelő otthont teremthetünk.